SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sőregi István egyéni vállalkozó gyakornok programja

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

2018.01.31.

  • a kedvezményezett neve: Sőregi István egyéni vállalkozó
  • a projekt címe: „Fenyves Fogadó gyakornok programja Szurdokpüspökiben”
  • a szerződött támogatás összege: 8.650.622,-Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

Sőregi István egyéni vállalkozó 2017 januárjában 8,65 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” pályázati programjának keretében. A Szurdokpüspökiben megvalósuló projekt 1-1- 1 pincér, szakács és vendéglős gyakornok foglalkoztatására és munkavégzéséhez szolgáló munkaeszközök beszerzésére irányul.

Sőregi István, több mint 2 évtizedes vállalkozói múlttal rendelkező egyéni vállalkozóként Szurdokpüspökiben, a 211-es főút mellett található, a Sőregi család tulajdonában lévő Fenyves Fogadót üzemeltetem.

A Nagy-hársas és a Remete hegy között susogó tölgyesekkel, bükkösökkel, s délceg fenyőerdőkkel körülvett 6000m 2 területen, rendezett parkban fekszik a Fenyves Fogadó. Éttermünk állandó étlapja mellett folyamatosan megújulva az évszaknak megfelelő ajánlatokkal, mind a magyar mind a nemzetközi szakácsművészet remekei megtalálhatók, de egyes elemeiben megtartottuk a tradicionális magyar konyha ízeit, remekeit. Kerti partik, fogadások, esküvők, értekezletek, konferenciák lebonyolítására alkalmas terület és helyiség is rendelkezésre áll. 180 fős rendezvények lebonyolítására van lehetőség. Saját parkolónk 20 autó befogadására ad lehetőséget, de több autót, illetve autóbuszt is el tudunk helyezni. A Fogadó teljes területén ingyenes wifi szolgálja a vendégek kényelmét.

Az NKIK akkreditációja alapján szakmunkás tanulók gyakorlati képző helyeként is működik a vállalkozásom, az elmúlt évek során is több tanulószerződéses tanuló gyakorlati képzését valósítottuk meg.

A projekt célja cégünknél korábban gyakorlati képzést szerzett 3 fő (1-1 pincér, szakács és vendéglátó) tanuló foglalkoztatása gyakornokként. Munkájukat vállalati gyakornok kapcsolattartóként segítettem a foglalkoztatás első 9 hónapjában. A gyakornokok munkavégzéséhez Asztali gáztűzhely (alátétszekrénnyel), elektromos és sütőlap, valamint sous-vide gép valamint kisértékű eszközök (evőeszközök, tányérok, chafing-berendezés) beszerzése is megvalósult.

Projektünk hozzájárul a korábban cégünknél gyakorlati képzésen résztvevő vendéglátó szakmunkások munkatapasztalatának megszerzéséhez. Ismerős környezetben kezdhették meg a 2015-2017- ben végzett tanulók szakmai pályafutásukat. Mestervizsgával és nagy gyakorlattal rendelkező vendéglátó szakemberek segítik szakmai előre-menetelüket a gyakornokoknak. A családias környezet segíti a szakmai gyakorlati ismeretek hatékony átvételét. A projektünk eredményeként a gyakornokok alkalmassá válnak akár vállalkozásunknál való hosszú távú munkavégzésre, akár arra, hogy az ország bármely részén megállják helyüket a vendéglátó szakmában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma : 2018. január 31.
  • projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4- 16-2016- 00701

További információ kérhető:
Fenyves Fogadó
Sőregi István, egyéni vállalkozó
Elérhetőség: +36-70-637-0157, fenyvesfogado@fenyvesfogado.hu